decrecimiento.blogspot.com

decrecimiento.blogspot.com

Decrecimiento en Catalunya

Xarxa pel decreixement


Km-0: Un reportatge sobre el decreixement i Podem viure sense capitalisme


"KM zero" fa una reflexió sobre la situació financera al món i presenta algunes alternatives que s'emmarquen dins del que es coneix com a decreixement. El punt de partida del documental és l'acció simbòlica d'Enric Duran, un activista antisistema, que va dur a terme una estafa fiscal consistent a expropiar 492.000 euros a 39 entitats bancàries a través d'operacions de crèdit que no pensava retornar. Aquest ha estat un cas amb un notable impacte mediàtic que, segons el seu autor, tenia l'objectiu de despertar l'alarma social sobre el poder desmesurat de les entitats financeres i la ineficiència del sistema bancari, així com posar al descobert les seves deficiències.

A partir d'aquest cas, el documental presenta un seguit de models de vida alternativa.

Així, per exemple, es mostren experiències reals d'intercanvi gratuït de coneixements, d'obtenció directa dels aliments, de construcció d'habitatges al marge de la promoció immobiliària i de banca ètica i responsable.





1 comentario:

  1. Muy buen reportaje. Me gustaría poder compatirlo con otra gente aquí en Iruña. ¿hay posibilidades de bajarlo en castellano?
    Aupa el decreixment!

    ResponderEliminar